Łosoś z tymiankiem na parze - przepis na Thermomix

28 lipca 2013

Co potrzebujemy? Porcja dla trzech bardzo głodnych osób:


- 3 dzwonki z łososia
- 3 łyżeczki suszonego tymianku
- jedna cytryna lub limonka
- dowolne warzywa mrożone lub świeże




Przygotowanie:

Rybę płuczemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy w naczyniu do gotowania na parze, posypujemy grubo tymiankiem i skraplamy wyciśniętym sokiem z cytryny.




Wokół łososia układamy wybrane warzywa. Całość wstawiamy na 20 minut do urządzenia do gotowania na parze (u mnie Thermomix z Varomą) i cierpliwie czekamy.



Po wyznaczonym czasie wykładamy nasze danie na talerze i jemy. W razie potrzeby możecie rybę również posolić. Jest to dietetyczne i zdrowe danie, które mąż uwielbia, więc często gości w moim domu w weekendy.


17 komentarzy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...